Привремена обустава испоруке воде

Привремена обустава испоруке воде

Члан 59.

Предузеће ће привремено ускратити кориснику испоруку воде у следећим случајевима:

 

  1. Ако корисник не плати накнаду за испоручену воду 3 (три) месеца узастопно,
  2. Ако је стање унутрашњих водоводних инсталација и шахта такво да угрожава хигијенску исправност воде у јавном водоводу,
  3. Ако унутрашње водоводне инсталације спојене са јавним водоводом повеже са водоводним инсталацијама и уређајима који добијају воду из индивидуалног изворишта, без сагласности предузећа и уграђеног одговарајућег разделника и непропусног вентила.
  4. Ако је водоводни прикључак самовољно постављен од стране корисника,
  5. Ако угради водоводну цев на водоводном прикључку испред водомера,
  6. Ако прикључи објекат преко водоводног прикључка или преко унутрашњих инсталација друге зграде, другог корисника, односно непокретности.
  7. Ако уклони водомер, скине или оштети пломбу на водомеру, ако окрене водомер у супротном смеру и ако закључава поклопац од шахта,
  8. Ако уклони пломбу са затварача испред водомера или са затварача на обилазном воду намењеном за противпожарне потребе, без обавештења и одобрења Предузећа,
  9. Ако доведе у неисправност водоводну инсталацију и тиме угрози безбедност суседних објеката,
  10. Ако је од стране инспекцијских органа забрањено коришћење унутрашњих водоводних инсталација;
  11. Ако воду користи ненаменски и преко дозвољеног обима у условима проглашених мера штедње,
  12. Ако користи унутрашње водоводне инсталације за уземљење електричних инсталација и уређаја,
  13. Ако преко хидрантске мреже неовлашћено користи воду за друге намене без уграђеног водомера,
  14. Ако нови корисник не изврши уредно пријављивање Предузећу промене настале прометовањем непокретности, адресе становања, смрћу предходног корисника.
  15. Ако корисник не омогући приступ овлашћеном лицу Предузећа, месту прикључка, уређајима и инсталацијама, ради провере исправности, отклањања квара, замене и одржавања истих,
  16. Ако власник непокретности преко које пролази водоводна линија за снабдевање других корисника, не дозвољава овлашћеним радницима да изврше неопходне интервенције на одржавању и поправкама кварова и хаварија на делу прикључка који се налази између регулационе линије потрошача закључно са вентилом-затварачем непосредно иза водомера.
  17. Ако корисник не омогући овлашћеном лицу предузећа очитавање водомера, уручивање обрачуна у два узастопна очитавања.

 

У случајевима из става 1. овог члана од тачке 2. до тачке 17. Предузеће је дужно да у складу са техничким условима, искључи корисника из система јавног водовода и да о разлозима искључења одмах а најкасније у року од 24 сата, обавести корисника и општинског Комуналног инспектора.

 

У случају из става 1. тачке 1. овог члана, Предузеће ће прво упозорити корисника да ће уколико у остављеном року не измири своју обавезу, смањити притисак у унутрашњим инсталацијама а затим и привремено искључити из система јавног водовода у складу са техничким условима Предузећа.

 

Одлука о снабдевању водом за пиће бр.694 од 29.03.2023.године