Изборник Затворити

Разлог прекида водоснабдевања

 

Због квара на далеководу од трафо станице „Невит“ до фабрике, дана 14.07.2021 године у 01.05 часова, дошло је до прекида у испоруци електричне енергије  а самим тим и прекида у производњи воде.
Одмах је обавештена дежурна службу електродистрибуције од које смо добили информацију да ће екипа изаћи на терен у јутарњим часовима. Након санације квара на далеководу, дана 14.07.2021 године у 08,45 успостављен је поступак прераде воде, тако да је током дана дошло до нормализације водосбавдевања код корисника који се снабдевају гравитацијски и преко црпне станице Орашје.
 
Међутим због ревизије 10KW далековода Електродистрибуција је дана 15.07.2021 године прекинула испоруку струје у периоду од 09.00 до 15.00 часова тако да је неминовно дошло до новог прекида у производњи воде.
 
Тренутна ситуација:
У 15.05 часова Електродистрибуција је успоставила редовну испоруку струје преме фабрици воде, тако да је након контроле напона  отпочео поступак препумпавања и прераде воде.
Дистрибуција воде са ППВ „Нерезине“ је кренула сада у 15.50 часова.
Нормализација водоснабдевања код свих корисника који се снабдевају гравитацијски се очекује до касних вечерњих сати, док ће корисници преко црпних станица добити воду у касним вечерњим а најкасније у раним јутарњим часовима.